VINSKA TURA U ANTIČKIM LAGUMIMA

Slaganje vina i hrane je postao veoma popularan trend u poslednjoj deceniji i i nastavlja da se razvija. Odavno su odbacene uvrezene prakse da se bela vina slazu iskljucivo sa belim mesom i ribom, a crvena vina sa mesima i iskljucivo jakom hranom. Mnoga od starih "pravila" se gube širenjem svetske kuhinje i "fuzijom" kuvanja. Takodje, i stilovi vina su dosta evoulirali tako da odredjena jela mozemo podjednako dobro da uparimo sa laganim crvenim vinima i punim barikiranim sardoneom, npr. Naravno, mozemo uživati u ukusnoj boci vina koja možda nema ništa zajedničko s hranom koju jedemo. Ali jedan od najvećih užitaka u životu je uživati u obroku gde je vino u savršenom skladu s hranom.

Vinske ture se održavaju u antičkim lagumima 10m ispod zemlje, u elitnom delu grada, Senjaku. Temperatura je uvek konstantna, 12 stepeni Celzijusa.

Na našim degustacijama pokazaćemo vam kako da pravilno uparite hranu i vino i dati vam neke korisne savete. Veliki akcenat stavljamo na kulturnu istoriju vinarstva kroz vekove, ne samo u svetu već i kod nas. Možete čuti veoma zanimljive legende i priče koje, inače, niste u prilici da čujete drugde.

Paketi vinskih tura i degustacija vina

Degustacija tri vina (minimum 10  osoba za prijavu)

Ponuda uključuje: 

  • vodiča koji Vas upoznaje sa antičkim rimskim podzemnim hodnicima i istorijom i kulturom vinarstva
  • degustiranje 3 različita vina uz stručno vođenje
  • hleb
  • mineralna voda
    Vreme trajanja: 45min

Cena: 1800 din/osobi

Prijavi se


Degustacija pet vina (minimum 6 osobe za prijavu)

Ponuda uključuje:

  • vodiča koji Vas upoznaje sa antičkim rimskim podzemnim hodnicima i istorijom i kulturom vinarstva
  • degustiranje 5 različitih vina uz stručno vođenje
  • hleb
  • mineralna voda
    Vreme trajanja: 1h

Cena: 2400 din/osobi

Prijavi se

Degustacija šest vina  + hladni plate - slaganje vina i hrane (minimum 4 osobe za prijavu)

Ponuda uključuje:

  • vodiča koji Vas upoznaje sa antičkim rimskim podzemnim hodnicima, istorijom i kulturom vinarstva kao i sa slaganjem vina i hrane
  • degustiranje 6 različitih vina uz stručno vođenje
  • hrana u vidu mezea:  tri različite vrste sira (gauda, gorgonzola i feta), suvo meso, kobasica, ratluk i hleb
  • mineralna voda
    Vreme trajanja: oko 1sat 30min

Cena: 3000 din/osobi

Prijavi se



Degustacija vina sa ručkom/večerom - slaganje vina i hrane (minimum 6 osoba za prijavu)*

Ponuda uključuje:

  • vodiča koji Vas upoznaje sa antičkim  rimskim podzemnim hodnicima, istorijom i kulturom vinarstva kao i sa slaganjem vina i hrane
  • degustiranje 6 vina uz stručno vođenje
  •  tople mesne specijalitete**
  • 2 vrste pita (sir i pečurke)  
  • mineralna voda
    * potrebno je prijaviti se barem 48h ranije
    **kompletan meni se dobija automatski po prijavi
    Vreme trajanja: 1sat 30min – 1sat 50min

Cena: 4800 din/osobi

Prijavi se



Degustacija vina i rakija (minimum 6 osoba za prijavu)

Ponuda uključuje:

  • vodiča koji Vas upoznaje sa antičkim  rimskim podzemnim hodnicima, istorijom i kulturom vinarstva kao i sa slaganjem vina i hrane
  • degustiranje 6 različitih vina uz stručno vođenje
  • degustiranje 3 različite rakija
  • hrana u vidu mezea (videti tip 2)
  • hleb
  • roštilj (ćevapi, kobasica, belo meso) *
    *pre degustacije 5 različitih rakija
  • lepinje
  • mineralna voda
    Vreme trajanja: oko 2h

Cena: 4200 din/osobi

Prijavi se



Ukoliko Vas je manje od potrebnog broja za prijavu, ipak nas kontaktirajte putem mail-a ili online prijave ispod, a ukoliko imamo već zakazanu turu za taj dan, moći ćemo da Vas pridružimo.

Cene su izražene sa PDV-om i plaćanje je u dinarskoj protivrednosti po prodajnom kursu NBS na dan degustacije.

Mogućnost angažovanja tamburaškog orkestra – po dogovoru.

VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Ako ste iz nekog razloga sprečeni da prisustvujete dogovorenoj degustaciji ili je broj osoba koje su najavljene smanjen, molimo Vas da nas obavestite što je pre moguće.

Moramo se držati određenog vremena za degustaciju, pa vas molimo da ne kasnite.

Savet za oblačenje: unutra je 12 stepeni Celzijusa. Ponesite nešto toplo.

Podrum nije opremljen za smeštaj osoba sa posebnim potrebama.

Naša preporuka je da ne nosite jake parfem ili toaletne vode jer mogu ometati degustaciju.

Za rasvetu u hodnicima i dvorani gde se održava degustacija, koriste se samo sveće.