Konsultantske usluge za proizvodnju vina

Pored proizvodnje vina i vinskog turizma, ogranak naše firme bavi se i pružanjem konsultanskih usluga u oblasti proizvodnje vina i rakija, izradom kompletnih laboratorijskih analiza vina, kao i projektovanjem i opremanjem vinarija.

Pružanje konsultantskih usluga u oblasti proizvodnje vina ima više različitih aspekata:

  • Konsultacije u vođenju proizvodnje vina od samog početka: određivanje momenta berbe grožđa, konsultacije prilikom same berbe grožđa, njegove procesne prerade, fermentacije, finalizacije i, na kraju, bistrenja vina kao i flaširanje.
  • Jednokratne konsultacije u bilo kojoj fazi u toku proizvodnje vina
  • Konsultacije za korigovanje već napravljenih vina - kako poboljšati organoleptička svojstva vina
  •  Konsultacije u proizvodnji destilata - od voća do flaše
  •  Uslužna proizvodnja vina – klijenti nama pošalju grožđe, mi njima vino vrhunskog kvaliteta u flaši. Ova usluga podrazumeva kompletnu proizvodnju vina od grožđa koje nam se dostavi, a pokazala se kao sjajna prilika za sve vlasnike vinograda koji nemaju svoje podrume ali žele da se oprobaju i u vinarskim vodama, kao i za velike vinoljupce koji nabavljaju grožđe iz proverenih vinograda jer žele da naprave vina vrhunskog kvaliteta, a nemaju fizičkih uslova. 

Laboratorijska analiza vina:

  • Radimo laboratorijske analize vina prilikom kojih odredjujemo osnovne parametare koji su bitni u proizvodnji. Tokom 2018. godine smo  sarađivali  sa više od 30 vinarija iz zemlje i regiona, a taj broj je konstantno u porastu.

Projektovanje i oprema za vinarije:

  • Projektovanje vinarija i destilerija zasnovano je na dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji vina i rakija u različitim proizvodnim pogonima od mikro podruma od nekoliko hiljada litara, pa sve do podruma koji proizvode preko milion litara na godišnjem nivou. Projektovanje se odnosi na kompletno tehnološko, funkcionalno i dimenziono uklapanje  vinarije/destilerije za traženi kapacitet, dok dizajn i arhitektura objekta nisu uključeni. Pored kompletnog projektovanja, radimo i prilagođavanje vinarije postojećim objektima.
  • Opremanje vinarija radimo po principu zastupanja italijanskih, francuskih, slovenačkih i nemačkih kompanija koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo, kao i kroz preporuke za određene mašine koje se mogu nabaviti u Srbiji kod zastupnika drugih firmi.
  • Generalni smo zastupnik slovenačke kompanije Škrlj koja se bavi proizvodnjom inox tankova i procesne opreme. A na našem tržištu zastupamo još i italijanske kompanije Enoitalia i CEP koje se bave prozvodnjom procesne opreme. Takođe zastupamo najprestižniju francusku kompaniju Pellenc.