Re-branding vinarije Vinovita, upoznajte Podrum Panajotović

Sredinom 2014-te godine odlučili smo se da uradimo re-branding naziva naših vina, tako da naša vina sada možete pronaći pod imenom novog brenda – Podrum Panajotović. Pod nazivom Vinovita postojali smo od 2004-te godine kada je prof .dr Viktor Panajotović osnovao vinariju. Radost životu, napitak života, vino života su slogani koji su inspirisali Viktora da osmisli naziv vinarije koji će na najbolji način oslikati njegovu ljubav prema vinovoj lozi i vinu. Iako je Viktorova profesija, profesura na Veterinarskom fakultetu bila njegovo primarno zanimanje, svakako je u vinu otkrio dodatnu inspiraciju možemo da kažemo i ljubav. Inspirisao je i nas, da nastavimo dalje, da proizvodimo nova vina, da širimo vinsku kulturu kao i da ponovo ispričamo priču o čoveku koji je živeo za vino.

Razmišljajući na koji način da povežemo tradiciju koju naša porodica ima u proizvodnji vina, koja datira daleko u prošli vek, kada su naši preci bili poznati kao najveći proizvođači vina u Župskom vinogorju sa obnovljenom proizvodnjom koju je nastavio Viktor odlučili smo da u naziv vinarije unesemo naše porodično prezime Panajotović.

Podrum, odnosno lagum u kome naša vina odležavaju a koji se nalazi na Senjaku, spada u jedno od najinteresantnijih mesta u Beogradu u kome možete degustirati naša vina. Istorijat laguma je veoma zanimljiv, nastao je još u vreme rimljana, kroz vekove korišćen za razne namene, a sada je na raspolaganju Vama za obilazak. Tišina, tama i hladnoća koje dominiraju lagumom, u kome odležavaju boce sa našim vinima, uz priče o lagumu inspiraće Vas da doživite neponovljivo iskustvo o kome ćete dugo razmišljati.

Pozivamo Vas da nas posetite i za trenutak udahnete inspiracije koja nas motiviše da stvaramo vina.